Högsta bud

högsta bud

Skulle buda på ett par byxor på Tradera och det står då att en viss person har högsta bud och att jag måste buda t ex 51 kr.Säljaren vill inte acceptera vårt bud. Den som lägger ett bud är alltså inte bunden av budet, inte ens om det är skriftligt. Säljaren å sin sida har fri prövningsrätt vilket innebär rätten att avgöra när, till vem och till vilket pris man säljer. Följaktligen vinner inte det högsta budet automatiskt budgivningen, även om det är vanligt. Andra vanliga faktorer som kan vara. Dean Moss, 36, och Maarit Björnholm, 31, hittade sin drömvilla och lade högsta budet på den. Men de fick inte köpa den. Orsak: De var för unga. Paret Moss-Björnholm.

Högsta bud - reder

När det kommer till olika budgivningstaktiker så finns det framförallt två stycken som dominerar. Det som föranleder vårt låga bud är att vi tror oss veta att huset är i sämre skick än vad det ser ut att vara. Säljaren har sista ordet och det kan vara rent personliga faktorer som avgör, säger Miika Wallin på Fastighetsmäklarnämnden, den statliga myndighet som övervakar mäklarnas verksamhet. Budgivning är ett viktigt och många gånger avgörande moment i en bostads- eller annan fastighetsaffär. Mäklaren tar kontakt med dig och ett skriftligt avtal ska ingås, muntliga avtal gäller nämligen inte fastighetsaffärer. Andra budgivare frågar säkert om dig.

Högsta bud - skylt

Vilka regler som gäller i en budgivning är inte självklart för alla, men faktum är att reglerna är förhållandevis få. Då förlorar mäklaren sitt informationsövertag, och du kan enkelt ringa runt och se vilka övriga budgivare som egentligen fortfarande är intresserade och anpassa dig efter det. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Det gäller även om han eller hon tagit hjälp av en mäklare. En sluten budgivning fungerar som så att en reglerad grupp spekulanter skriver ner sitt bud och skickar till mäklaren. Vi anser att det viktigaste är att agera snabbt , dvs att snabbt lägga sina bud, för det visar att man är angelägen, det kan avhålla andra från att ge sig in i budgivningen. Spekulanterna informeras inte om varandras bud. Säljaren bestämmer över budgivningen Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *